Det er 30 år siden i år Guns N’ Roses slapp sitt suksessrike debutalbum «Appetite for Destruction», som var starten på en ferd som skulle forandre musikkindustrien. Guns N’ Roses hjalp å revitalisere den bluesbaserte hard rock stilen som på den tiden for lengst hadde blitt begravd i puddelrock og popballader. Men som i enhver god historie kunne ting sett annerledes ut, og som alltid var det snev av flaks og tilfeldigheter involvert i Guns N’ Roses sin ferd mot toppen.

Guns N’ Roses ble stiftet på midten av 80-tallet og var resultatet av en sammenslåing av bandene, LA Guns og Hollywood Rose. Etter litt fram og tilbake var bandet tilslutt i 1986 sammensatt med Axl Rose som vokalist og Slash som sologitarist, og samme år signerte de med Geffen Record. I 1987 slapp bandet albumet «Appetite for Destruction», som har solgt over 30 millioner eksemplarer, og var det mestselgende debutalbumet gjennom tidene. Med klassikere som «Sweet Child O’ Mine» og «Paradise City», inntok Guns N’ Roses hitlistene med et lydbilde som blandet god gammel bluesbasert hard rock med punk.

Men, som med de fleste gode historier, ligger det et element av tilfeldighet bak Guns N’ Roses sin elleville suksess. Et godt eksempel på dette er historien bak «Sweet Child O’ Mine». Det berømte riffet fra «Sweet Child O’ Mine» var noe Slash opprinnelig hadde laget som en parodi på den rådende popballadesjangeren. Axl Rose hørte Slash spille dette ved en tilfeldighet og ble så bergtatt av riffet at han skrev en hel sang rundt det, dedikert til sin kjæreste på tiden. Derfor er det passende at det 30 år etter «Appetite for Destruction» har blitt dedikert en spilleautomat til Guns N’ Roses, som både hedrer musikken til bandet, og lar deg teste ditt eget forhold til flaks og tilfeldigheter.