For yngre hardrockfans er det noen ganger vanskelig å forstå GNR på noen annen måte enn ironisk. Når bandmedlemmene i tillegg fremstår som ekstremt narsissistiske og smålige i mange tilfeller er det lett å forstå hvor mye av hatet de har fått opp gjennom årene kommer fra. Som siste spiker i kista for å fremstå som rebelske i moderne tider har de i tillegg gitt ut tidenes dyreste rockealbum; Chinese Democracy fra 2008, som kostet 13 millioner amerikanske dollar å lage!

Vi kan ikke ignorere hvordan bandet har utviklet seg. De har kastet fra seg den rebelske følelsen fra begynnelsen, politiske meninger og bandmedlemmer på veien, og kommet til et punkt hvor de legger ut på «siste turné» gang på gang – en klisjé verdig Spinal Tap. I likhet med mange andre band som har blitt beskyldt for å være «sellout» kan du også finne en egen Guns N’ Roses spilleautomat på mange online casino.

Sett i lys av dagens tanker og idéer kan bandet virke utrolig usympatisk, men i de dagene da plateomslagene deres ble sensurert og Axl Rose løp inn i folkemengdene for å klappe til snikfilmere, ble de ansett som rollemodeller for de som ikke ville ta imot dritt fra autoritetene. I dag ser mange på angrep på de som filmer som et angrep på fri informasjon, mens de fleste mente at Axls angrep i sin tid var for å bevare magien fra en live konsert – du måtte være der. Det er mulig at etter hvert som GNR så at meningene deres ble ansett som konservative på denne måten, så ble de mer konservative selv, og endte opp med å stå for akkurat de tingene de kjempet mot. Sannsynligvis er det mer nyansert enn det går an å få inn i en kort artikkel!