Du har nok allerede hørt om Jimi Hendrix, eller i hvert fall hørt navnet hans i en eller annen sammenheng. Det er ikke så rart – han er nemlig en legende. Hendrix ble født i november 1942 og skulle i løpet av livet bli en av de aller største inspirasjonskildene og stilskaperne når det kommer til sjangeren rock. Mange, mange år etter hans død lever musikken hans enda i beste velgående, og mennesker fra hele verden hører på sangene hans hver eneste dag.

En ekte legende

Hendrix var nok mest kjent for sin utrolige ferdighet med gitaren. Det kjente musikkmagasinet «Rolling Stone» har plassert han helt på toppen av listen deres over de aller beste gitarspillerne i verden. Gitarferdighetene kombinert med fantastisk sang og gode sangtekster plasserte han i en klasse helt for seg selv. Noen av de mest kjente låtene hans er «All along the watchtower», «Hey Joe» og «Purpe haze» som enda er kjente melodier for mange av oss. Mennesker ser opp til han og hyller han.

Jimi Hendrix i dag

I dag, nesten 50 år etter hans død, finner vi enda Jimi Hendrix overalt – på t-skjorter, på plakater, han har en stjerne på «Hollywood Walk of Fame» og han finnes også på spilleautomater på nettkasinoer. Vi finner sangene hans på kjente plattformer som YouTube og Spotify, og det er også laget en film om livet hans – «Jimi, All Is By My Side». Denne ble laget i 2013 og skildrer livet hans frem til hans død i september 1970.

Selv om Hendrix døde ung – bare 27 år gammel, rakk han uten tvil å bli en av de aller største legendene innenfor rocken. Han fortsetter å inspirere mennesker i dag, mange år etter sin død, og forhåpentligvis fortsetter musikken hans også å inspirere oss i fremtiden.