Den 19.mai starter den første semifinalen i årets Eurosong, også kalt Melodi Grand Prix. Mange gleder seg til dette, for Eurosong er fortsatt et stort musikalsk høydepunkt. Både musikken og sceneshowene blir en snakkis, på godt og vondt. Norge regnes ikke blant favorittene før årets finale. Kanskje det er fordi Norge sender en ballade, og det er veldig mange ballader som er med i årets konkurranse.

60 år siden første Eurosong ble arrangert

I år er Eurosong 60 år. Det blir feiret på mange måter. Blant annet har man invitert Australia som gjest i Eurovision. Mange liker å gjette på hvem som vinner, og følger med på odds på oddssider før konkurransen. Det er til og med satt opp egne odds om hvorvidt Australia kommer i topp 3. Oddsene tyder foreløpig ikke på at Australia vil komme blant topp 3.

Sverige – en stor favoritt

Ikke uventet regnes Sverige blant favorittene. Sverige pleier å ligge høyt oppe på favorittlisten nesten hvert eneste år. I år ligger Sverige helt øverst på oddsen, med rundt 1,50 i odds. Den svenske sangen heter “Hero”, og er en herlig kombinasjon av musikk og teknikk. Sceneoppsettet består hovedsakelig av en skjerm der det dukker opp sjarmerende figurer som samhandler med sangeren. Den svenske sangen blir framført av Måns Zelmerlöw.

Andre favoritter før konkurransen er Aserbajdsjan og Slovenia. Sangen fra Aserbajdsjan blir framført av Elnur Huseynov, som også deltok i Eurosong i 2008. Sangen er en ballade som heter “Hour of the Wolf”. Aserbajdsjan ligger på tredjeplass på oddslistene. På andreplass ligger Slovenia. De sender sangerinnen Maraaya som synger sangen “Here for you”.