Mange store musikere har også andre lidenskaper enn bare musikken. Når de har musikken som jobb, må selvfølgelig også de ha noen pauser fra arbeidet – og mange tyr faktisk til å spille spill, som poker eller andre typer spill, når de skal koble av.

musician

Sully Erna, vokalisten i rockebandet Godsmack som ble startet i 1995, er et godt eksempel på akkurat dette. Han har vært låtskriver, vokalist, gitarist og trommis i mange år, og når han ikke er sammen med datteren sin, spiller han poker i verdensklasse. Han har deltatt i den store internasjonale pokerturneringen World Tour of Poker flere ganger, og har gått derfra med betydelige gevinster på flere hundre tusen dollar. Erna er altså ikke bare en virkelig dyktig musiker, men også en habil og dyktig pokerspiller.

Den amerikanske musikeren Scott Ian, som er best kjent som gitarist i trash metal-bandet Anthrax, er både låtskriver, vokalist og gitarist. Han har blant annet skrevet musikken til spillet Guitar Hero II, og er en meget dyktig musiker innenfor sin sjanger. I tillegg er Scott faktisk en profesjonell pokerspiller som har deltatt i en rekke større pokerturneringer.

Men kanskje er det faktisk ikke bare det at musikerne må ha avkobling som er fellestrekket mellom poker og musikk. Det handler kanskje om dypere ting enn som så – for eksempel at musikere har en rekke egenskaper som egner seg i pokerspill – eller at pokerspillere har en helt egen forkjærlighet for musikk? Trolig er det en kombinasjon – og den går begge veier.

Det finnes nemlig også profesjonelle pokerspillere som har gått fra pokerens verden til å bli musikere, og ett eksempel er den profesjonelle kvinnelige pokerspilleren Vanessa Rousso. I linken over kan du se Vanessa snakke om musikkinteressen sin under et intervju på PokerStars Carribbean Adventure i 2014.

Vanessa begynte sin karriere hos PokerStars, men hennes andre store lidenskap er musikken, og i dag er hun i første rekke musiker og lager sin egen musikk. Hun produserer først og fremst elektronika og arbeider også som DJ.

Selv om musikk og poker på mange måter er to svært forskjellige interesser, kan det likevel være noe som gjør at musikere tiltrekkes av poker, og at pokerspillere tiltrekkes av musikk. Kanskje det er lidenskapen som er fellestrekket, eller kanskje det er det at man må finne sin egen flytsone for virkelig å bli dyktig på begge områder. Dette gjelder i like høy grad for musikere og låtskrivere som for pokerspillere.
Og at musikken har en god påvirkning på profesjonelle pokerspillere, er det vel ingen tvil om. Som på alle andre områder er musikken med på å skape stemning. Beroligende musikk eller opplivende musikk – alt etter sjanger og smak – vil alltid være med på å skape den rette energien, entusiasmen og humøret.

Mange dyktige, profesjonelle pokerspillere har egne favorittspillelister som de lytter til og deler, og det er utvilsomt en sammenheng mellom låtvalg og pokerspill. Oppløftende musikk som hever stemningen er ofte å finne på pokerspillernes spillelister. Det er ikke utvilsomt at musikken faktisk kan være med på å bestemme utfallet i en pokerrunde eller turnering.

listens_to_music

Musikken som medium er også en måte å uttrykke følelser på. For pokerspillere handler det ofte om sterke følelser rundt pokerbordet, og ettersom det først og fremst er nødvendig å skjule følelsene sine for å forsøke å forlede de andre spillerne, kan musikken være en måte å få utløp for disse følelsene på. Når man lytter til god musikk, kan man la seg føre inn i musikkens verden og være en del av den. Dersom man prøver å sette en stemning foran en viktig pokerturnering, kan man bruke musikk, eller man kan bruke musikken som terapi og for å stagge følelser etter en energikrevende match.

Musikerne som er nevnt ovenfor, er uansett bevis på at dyktige profesjonelle musikere ofte har det som skal til for å gjøre det bra rundt pokerbordet, og pokerspillere er ofte svært glad i musikk i alle mulige sjangre.