Mange vil gjerne skaffe seg musikk gratis eller billigst mulig, og tenker kanskje ikke over at de skaffer seg musikken ulovlig. Når man laster ned ulovlig musikk, gir man penger til svindlere, eller man betaler ingenting. Det er i hvert fall ikke artistene som tjener på det. Det er litt dumt, for dersom man liker en artist, burde man støtte vedkommende gjennom å betale for musikken deres. Musikere trenger også en inntekt for å kunne fortsette å lage musikk.

Kopiretten er sterk – pirater begår en alvorlig forbrytelse

Piratkopiering av musikk og andre varer er mer alvorlig enn man skulle tro. Faktisk kan man støtte organisert kriminalitet når man kjøre piratkopier, og de kriminelle kan bruke pengene til hva som helst. Åndsverksloven skal sikre at kunstnere, musikere og andre opphavspersoner får penger for det de produserer. Regjeringen jobber med å modernisere åndsverksloven og gjøre det lettere å tjene penger på kreativ virksomhet.

Mye bra informasjon å finne på nett

Den nye opplysningssiden Velgekte.no gir mye informasjon både til hvordan man skal unngå å bli piratkopiert, hva man skal gjøre dersom man oppdager piratkopierte varer, og hva som er konsekvensene av piratkopiering. Nettsiden er et samarbeid mellom Patentstyret, Kulturdepartementet og Tollvesenet, og er vel verdt et besøk.