WiMP var en musikkstrømmetjeneste som ble utviklet i Norge. Tjenesten ble eid av Aspiro AS og Platekompaniet. I 2015 ble tjenesten kjøpt av artisten Jay-Z, og er i dag en del av foretaket Tidal.

Norske WiMP sprer seg som Tidal

WiMP ble utviklet som en ren strømmetjeneste, det vil si at musikken ikke blir lagret på brukernes telefon, men at den strømmes over nettet. Man kunne kjøpe album og enkeltsanger, og lagre dem. WiMP tilbød både musikk fra store selskaper og fra mindre selskaper. WiMP ble utviklet for bruk på iPhone, iPad, Android, Symbian/MeeGo og Windows Phone.

Spotify – en svensk gullgruve

Spotify er en svensk strømmetjeneste der man kan strømme musikk fra lydbiblioteket. Tjenesten tilbyr musikk fra mange ulike plateselskapet, og har omtrent 60 millioner aktive brukere. Gratistjenesten er reklamefinansiert, men dersom man betaler for tjenesten, slipper man reklame. Spotify kan brukes til å strømme musikk både på smarttelefon og PC/Mac. Gratisversjonen er begrenset til en viss mengde timer per uke og måned.

Nå kan Spotify også bli en leverandør av videoer, og dermed kan nettstedet bli en konkurrent til Youtube, i hvert fall når det gjelder musikkmarkedet. Antakelig vil dette gi dem et konkurransefortrinn, ettersom det ikke er mange strømmetjenester som også tilbyr videoer. Dermed blir Spotify mer eksklusive. Sannsynligvis vil videoer også være tilgjengelige for gratisbrukerne, men da vil videoene være reklamefinansiert, noe som igjen kan gi selskapet ekstra reklameinntekter.