Eurovision er kanskje en av de største musikalske begivenhetene i Europa. I 2016 vil konkurransen arrangeres for 61. gang, og denne gangen er det Sverige som er den heldige vertsnasjonen. De aller fleste landene i Europa, og noen i nasjoner utenfor Europa som for eksempel Israel og Aserbajdsjan, sender bidrag til konkurransen.

eurovision

Før selve Eurovision Song Contest, har vi hatt Melodi Grand Prix i Norge. Det var en mini-versjon av Eurovision hvor man kunne stemme på hvilken artist vi ønsker å sende til konkurransen i Stockholm. I årets versjon var det Agnete Johnsen, som er kjent fra bandet Blacksheeps som hun vant Melodi Grand Prix junior med, og andre programmer som Skal vi danse og Stjernekamp, som stod igjen som vinneren og som skal delta i årets finale.

Alle land som skal delta i Eurovision 2016 har blitt delt inn i seks grupper, og deretter er landene delt inn i semifinaler. Noen av landene går direkte til finalen, mens de aller fleste må kvalifisere seg gjennom å få tilstrekkelig med poeng i semifinalene. Norge skal delta i semifinale 2 den 12. mai, og det er forventet at Agnete vil ta seg enkelt til finalen den 14. mai.