Det sies at kunstnere skal ha kunsten sin i fokus, men det er ikke alltid like lett når man ikke får økonomien til å gå rundt. Derfor velger mange musikere å ha en jobb ved siden av all øvingen, studioarbeidet og konsertspillingen.

Platesalget stuper, betalingene fra strømmetjenestene uteblir samtidig som husleia bare øker og øker. Ikke rart at mange musikere må finne seg strøjobber ved siden av musikkyrket sitt. Fokuset trenger ikke å bli mindre på musikken av den grunn, for det finnes flotte muligheter å tjene penger på andre ting. Er man musiker ønsker man friheten og det har blitt vanligere i flere bransjer å benytte seg av nettopp frilansere, og på nett finner man en hel artikkelserie om hvordan man blir frilanser.

Frihet i hverdagen

Det er gode nyheter for de musikerne som også er gode innenfor for eksempel IT, design eller som liker å skrive. Man kan frilanse som servitør, pleieassistent, webdesigner og selger – for å nevne noen. Når man jobber med musikk, kan det være greit å velge en jobb som passer tiden man føler man har til rådighet, som for eksempel en dagtidsjobb. Som IT-kyndig kan man finne jobber som vil være knyttet til dagtid eller stor fleksibilitet, som programmerer eller webdesigner. Selgere jobber ofte fleksitid, alt etter hvilket produkt man skal selge, og mange yrker, som servitør og pleieassistent, kan man selv velge når man vil jobbe, i forhold til turnus, så klart. Flere har valgt å trene på poker, og noen er så gode at de nå tjener litt på poker online. Dette gir en fin ekstrainntekt som man kan opparbeide seg når det passer. Med musikken i fokus og en fleksibel liten ekstra «jobb» ved siden av, kan man opprettholde frilanstilværelsen som musiker.

Hardt arbeid

Det å være musiker er hardt arbeid. Derfor finner mange, både musikere og andre frihetssøkere, en utvei i å være frilans, enten det er som pokerspiller, pleieassistent eller annet. Det å være frihetssøker er i seg selv en kunst, og dagene består i alt annet enn soving. Det ligger hardt arbeid bak, og fordelen er at du er din egen sjef.